Studenten Cas Spijkers Academie verzorgen #nojoketwittablediner @demoslager

Geplaatst op: 12-04-2012 12:25
Vier studenten van de academie hebben afgelopen zondag 1 april 2012 een 7 gangen diner verzorgd georganiseerd door gastdocent van de academie Gertjan Kiers van de firma Fontijn.
Het diner is georganiseerd via Twitter, in totaal zaten er 31 gasten aan tafel in het bedrijfspand van de firma Fontijn.

Twee koks van de opleiding gespecialiseerd kok (Niek Reichart en Ewout van der Kolk) en twee gastheren/vrouwen (Anne Verveld en Jop Yspeert) van de opleiding zelfstandig werkend gastheer/vrouw waren voor dit project verantwoordelijk.

Gezamenlijk hebben ze proef gekookt en een wijn/spijs ochtend georganiseerd om tot een passend geheel te komen.
De volgende gerechten werden geserveerd.

Krokante basilicum tapioca met Parmezaan en bieslook mayonaise
***
Filet Americain met eidooier crème en gefrituurde kappertjes
***
Bouillon van nagelhout en soja met klafswang en quinoa
***
Coquille, bloemkool crème, bloemkool roosjes, beurre noisette en aan tafel geschaafde truffel
***
Spare Rib, paksoi, rettich, Oosterse saus en crème van zoete aaradppel
***
Bavette, met gerilde bosui, venkel, meiknol, asperges en maïs
***
Sukade met gebakken zwezerik, gekonfijte aardappel, biet, knol, wortel en eigen jus met zilveruitjes
***
Chocolade dessert met structuren van sinaasappel

Na afloop kregen de koks van Gertjan Kiers een mes aangeboden en de gastheren en vrouwen mochten een blouse laten borduren en op maat laten maken.
Tijdens de speech van Gertjan Kiers gaf hij aan dat hij het altijd weer leuk vond in Twente te komen en zich altijd weer verbaasde wat er aan materiaal en apparatuur in de keuken staat. 1 ding miste hij en dat heeft hij ons ook aangeboden deze avond. Gertjan Kiers komt binnenkort een Green Egg brengen naar Twente.

Een goed geslaagd project waar de studenten veel plezier hebben aan beleefd en veel van hebben geleerd. Een groot succes !