SVH Nationaal Kampioenen Horeca 2012 zijn bekend!

Geplaatst op: 19-03-2012 08:49
Na een zinderende finaledag zijn zaterdag 17 maart de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen Horeca 2012 bekend gemaakt.
Leerling-kok Edwin Sander uit Twello, leerling-gastvrouw Niek Groen uit Spierdijk en leerling-kastelein Luc van Nieuwamerongen uit Breda gingen er met de nationale titel vandoor. Het SVH NK Horeca vond plaats tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam.

NK leerling-kastelein
Onder groot gejuich viel Luc achterover in zijn stoel. “Yes! Ongelofelijk, ik schatte mijn kansen niet hoger in dan de derde plaats. Mijn vader heeft me het vak geleerd bij ‘t Elfde gebod in Tilburg, maar nog dagelijks leer ik iets nieuws. Dat is het leuke aan de horeca.”
De kersverse SVH Nationaal Kampioen leerling-kastelein had volgens de jury een spectaculaire cocktail: Genuis Guinness. “Vanwege de reputatie van De Beyerd wilde ik iets met bier maken. De brouwmeester daar heeft mij geholpen de smaak te optimaliseren.” De 23-jarige Luc volgt zijn opleiding tot kastelein bij De Rooi Pannen in Tilburg, ervaring doet hij op leerbedrijf De Beyerd in Breda.

Timothy Wareman (Meerbier.nl te Amsterdam) uit Amsterdam behaalde een mooie tweede plaats, hij werd op de voet gevolgd door Dave Lensink (Lokaal Zeven te Tilburg) uit Tilburg.

NK leerling-gastheer/-vrouw
Gastheer Niek Groen gooide zijn handen in de lucht toen hij hoorde dat hij gewonnen had. De
22-jarige Niek, werkzaam bij Restaurant de Librije te Zwolle, “Ik sta helemaal te shaken. Ik heb mijn eigen servies laten maken door een kunstenares in Drenthe, zo wilde ik me onderscheiden van de rest. Dit was mijn droom.
De klassieke invloeden van de Bokkedoorns en de moderne invloeden van de Librije hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Mijn aanstekelijke enthousiasme? Dat heb ik van mijzelf.” Niek volgt zijn opleiding tot gastheer op het ROC Kop van Noord Holland in Schagen.

Roos Groen (Hotel Okura, Restaurant Ciel Bleu te Amsterdam) uit Middenbeemster werd tweede. Anne Verveld (Landhuishotel de Bloemenbeek in De Lutte) uit Haaksbergen volgde op een derde plaats.

NK leerling-kok
De 23-jarige leerling-kok Edwin Sander gooit twee armen lachend in de lucht bij het verlossende nieuws. “Het was veel improviseren en het ging niet zoals ik gepland had. Ik heb me vooral gefocust op techniek en presentatie.” Huilend valt hij zijn familie in de armen. “Vanavond ga ik dit vieren in de kroeg!”
Edwin volgt zijn opleiding tot kok bij de Sterklas van het ROC Amsterdam. Ervaring doet hij op bij leerbedrijf Hotel Okura, Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam.

Bas van Kranen (Restaurant de Leuf in Ubachsberg) uit Maasbracht werd tweede. Wouter Bayens
(De Salentein te Nijkerk) uit Leusden eindigde als derde.