Toelatingsprocedure

Sta jij thuis met regelmaat in de keuken? Kun je geen restaurant binnenlopen zonder direct de keuken in te willen? Is eten en eten bereiden jouw passie? Droom jij ervan te presteren in een team als onderdeel van”de witte brigade”?

Het jij het pas naar je zin als je gasten zich “thuis” voelen? Word jij blij als je gasten zichtbaar genieten van jouw wijnadvies? Kan jij in één oogopslag zien wat je gasten willen hebben voordat zij dat zelf weten?

Dan is de Cas Spijkers Academie de beste opleiding die je in deeltijd kunt volgen op je vakgebied! Niet voor iedereen geschikt maar enkel voor de gepassioneerde koks en gastheren/-vrouwen van de toekomst! Om op de Cas Spijkers Academie te kunnen studeren hebben we een aantal toelatingseisen opgesteld

 

Werkend leren

De opleidingen van de Cas Spijkers Academie zijn BBL-opleidingen. Een BBL-opleiding betekent dat je een baan aanneemt als leerling bij een leerbedrijf en dat je naast je werk een deel op de academie bent. Je zoekt zelf een erkend leerbedrijf op hoog niveau.

Toetsing basisvaardigheden

Je basisvaardigheden voor een succesvolle opleiding aan de academie worden natuurlijk getoetst en aan de hand van je vooropleiding kunnen we met je bespreken in welke van deze vaardigheden je nog zaken moet bijleren en kunnen.

Casting

Daarnaast houden we een soort ‘casting’ waar je moet laten zien wat je kunt. Hoofddocent Cees Helder, voormalig patron / cuisinier 3*** van Restaurant Parkheuvel te Rotterdam, is bij deze casting aanwezig om de selectie zo goed mogelijk te maken.